Uncategorized

Fyra veckor i livets tjänst

Introduktion

Vi var ute på en kvällsrunda, Sambo, hund och ett underbart väder, när man känner av ett konstigt tryck i bröstet.
Lite vila så gick det över och vi kunde fortsätta våran fantastiska kvällspromenad vid Jönköpings Vättersstrand. Vi passade på att rasta lite på Rosenlunds Herrgård och deras fik.

Rosenlunds Herrgård Baksida, med plats för Cafè

Jag fick ett par känningar till i denna veckan, inget direkt att oro sig för tyckte jag då. Det var något som ändå sa i mig att jag skulle kolla upp läget. Beställde tid på RVC, fick komma på någon dag. Det blev EKG och remiss till Klin.fys, att göra en cykel test vilket gick förvånansvärt bra och hjärtat såg helt OK ut enl läkaren.
Positiv i sinnet cyklade jag hem igen i ett underbart sommarväder. Vet inte varför men jag visslade på någon sång på vägen hem.
Nästa dag var en torsdag, var ute mad Otto och badade, senare uppe i Rosariet och fotade lite fina blommor. Fick ingen känning i bröstet på hela kvällen, allt verkade lugnt.
Nästa dag fredag, skulle på besök på akuten hos en vän som hamnat där när min läkare ringer mig i bilen. Pratar om några konstiga kurvor på EKG:et så det kanske var bäst att åka förbi akuten. hon skickar en remiss omgående. Min kompis fick jag aldrig träffa, blev inlagd per omgående.

DAG 1Dag 7

Uppkopplad på Avd ME på Länssjukhuset Ryhov.
Där blev det att vänta en vecka på att komma till STORA USK i Linköping.
Först skulle kroppen undersökas och jag fick en slang in i handleden för att kolla kranskärlen. Jodå, tre st som var mer eller mindre igenslammade- fan också.
Jaha vad att göra nu? Läkarna pratade om att de skulle ha en konferens ang mitt problem. Att vara diabetiker gör inte saker spec lättare/ bättre, risken för infektion är ju överhängande som diabetiker.
Läkarna kom iaf överens om att göra en Bypass operation och då fick det bli Linköping. Jag fick vänte på tid i en vecka, snabbt marcherat USK(tack)Jag vet att jag åkte upp fredag den 27:e Augusti för att opereras på lördagen. Därifrån lördagen kommer jag inte ihåg mycket under de följande två veckorna mer än alla dessa mardrömmar/hallucinationer

Åter till Ryhov

Kom tillbaka till Länssjukhuset Ryhov, måndag 6:e september. ganska dåligt skick. Fick personalen att ta av sig maskerna någon dag. På Ryhov fick jag ta av mig mera och mera av övervakningsutrustningen och det såg iof ganska snyggt ut.
Det verkade som jag skulle kunna åka hem på fredagen den 10:e, natten till fredagen fick jag svårt med andningen och röntgen visade att jag fått vatten i vänster lunga. Det blev ytterligare en helg att spendera på Ryhov. Fotboll på TVn gjorde susen i all tristess, j-södra och Assyriska IK vann sina matcher.
Det bestämdes att man skulle sätta ett dränage som tappade lungan på vätska. Detta skulle ske på måndag morgon, kl 17.30 körde man ner mig till operation. Nu sitter man här med svans i ryggen