Hemester2. En bit av Östergötland 210804

Hemester2. En bit av Östergötland 210804. Ångbåtsbrygga- Kisa- Vadstena och Hästholmen.

Ångbåtsbryggan

I ett backkrön stod det hastigt påkommit, Naturreservar- Ångbåtsbrygga. Vi vände snabbt och efter ett par minuter på en rullstensväg kom vi till en brygga. En familj som campade, från n:a Tyskland, var enda närvarande. Där var en liten bukt med fin natur och näckrosor, härlig plats att sola och bada.

Se bilder från ångbåtsbryggan..HÄR

Kisa Kyrkby

Kisa i Östergötland har för mig varit en vit fläck, så nu skulle Kisa dokumenteras. En stad/ centralort i Kinda Kommun med många gamla byggnader både som flerfamiljs- och småstugor.
Kisa var och är kyrkby i Kisa socken. I byn fanns de fyra hemmana Kullagården och Prästgården väster om Kisaån samt Värgården och Storgården öster om ån. Kisa ingick efter kommunreformen 1862 i Kisa landskommun. I denna inrättades för orten 15 april 1904 Kisa municipalsamhälle, vilket upplöstes 31 december 1951 samtidigt som landskommunen och orten uppgick i Västra Kinda landskommun // Wikipedia

Kisa har ett fik med museum: Café Columbia i ett hus från 1700-talet vid Storgatan, som tidigare inrymt ortens första apotek och senare dess första bankkontor. För fritid och nöjen finns Tolvmannabacken (slalomåkning) och Kisa hembygdsgård.

Det finns ett hotell, Kisa Wärdshus, som har anor från ett gästgiveri, som inrättades på 1600-talet vid körvägen mellan Linköping och Kalmar.
Vad man inte får glömma är Kisa Hembygdsgården, en guldplats lite utanför centrum

I Kisa ligger även Värgårdsskolan som är Kinda kommuns enda högstadieskola .

Se bilder från Kisa………...HÄR

Vadstena bilträff(vid slottet)

Vadstena på onsdagarna under sommaren är en välbesökt dag med mycket folk och framförallt bilar. Här kan man se allt från gamla mopeder, Mc av olika årsmodeller, bilar/lastbilar av olika modeller samt möjligheten till fika och glass

Kanske har bilträffen blivit lite för stort för Vadstena? Gårdagen(onsd 4/8) var det otroligt mycket folk och bilar, kändes lite stökigt. Driftingbilarna har kommit och ville visa vad drifting var förnågot? tyvärr höll dom till på allm gator. Skrämde säker en och annan hund eller baby.

Se bilderna från Vadstena bilträff………..HÄR

En go kväll vid Hästholmen

Efter en lång resa och flera stopp så kändes det som balsam i själen att sitta ner vid Hästholmen med glass och kaffe

Se bilder från Hästholmen…….HÄR