PeaX Blogg nr1

Munksjöbron, Jönköping

Jag är en frilansfotograf, har varit detta i ca 15 år nu. Att vara frilans är, tycker jag en stor frihet med jobb. Detta gäller om samhället fungerar som det ska, d.v.s. att arbetsmarknad fungerar, att idrottsverksamheten fungerar med publik och sponsorer till klubbarna. När det inte gör det, som i dagens pandemi(covid -19), så tar alla betalda frilansuppdrag slut och man sitter där med ”Frivillig Karantän” och en firma som inte får någon mat.
Regeringen lovade att enskilda företagare skulle få en viss ersättning, men när- hur- och hur mycket kom aldrig fram.
Fick avsluta min firma 1 juli 2020 för någon lättnad syntes inte på års sikt, så varför ha en firma kvar som man skulle betala in prel moms varje månad.
I fem mån satt man i ”Frivillig Karantän” med en fotoabstinens över det vanliga. Man läste allt man hittade på webben om fotografering, och där fann jag en supplement som hette macrofotografering.
Macrofotografering kunde man utöva i sin ensamhet, jag och objektet(oftast natur/växter i olika delar i Kommunen.

Därmed hade jag skapat en Del av supplementet till tidigare betald frilansfotografering. Vad skulle jag har mera för Delar att ha som innehåll i min foto- verksamhet?
Jag ville gärna dokumentera och presentera genom bilder, att göra bildreportage skulle det kunna bli?
I Sept började jag att fundera på vilket sätt jag skull starta upp det hela, skulle jag ha någon firma, Vad skulle jag foto mer än macrobilder, hur skulle jag kunna presentera min bilder.
Jag hade sedan tidigare varit inblandad i J-Södra IF, Assyriska IK, J- Bandy IF, Damfotbollen, FC Real Futsal och Jönköpings Jazzklubb m.m. Ingen av föregående hade något emot att jag gjorde bildreportage, så nu var det presentationen? Jag hade hållit på med hemsidor för några år sedan, så det kanske skulle kunna vara en väg för presentationerna?
Loopia Webbhotell, here I come, någon enklare platform som World Press kunde passa mig. Jösses vad jag hade glömt mycket av webbarbetet(tur att moderskeppet finns) för här fick man börja söka och ”Tri and Error” .
Jaja, det blev ett namn, www.peaxmagazin.se, och firmanamnet PeaX Magazin ev. PeaX Bildmagazin: Har inte fått svar från Bolagsverket.se när detta skrivs.

Jönköping 26 oktober 2020